Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

December 2016 - Cajorna

01.12.2016 kl. 00:00

Cajorna i korthet
Blandade kören Cajorna grundades i Ekenäs år 1991. Starten skedde som en kurs i Medborgarinstitutet, Kursledare och vår första dirigent var Caj Ehrstedt och kören fick sitt namn efter honom. Körens hemort är Raseborg, men består av sångare från hela Västnyland. Cajorna som har sjungit allt från sakral musik till visor, evergreens och rock, har konserterat både  i hemlandet och utomlands och deltagit i internationella körfestivaler. Kören har ca 50 sångare

Vem dirigerar kören?
Vår dirigent är Olav Söderström. Vi samarbetar också mycket med vår tidigare dirigent Teddy Granroth.

Vad har ni på gång just nu?
I år firar Cajorna 25-årsjubileum. I november firade vi med jubileumskonsert och -middag.I firandet deltog också många av körens tidigare sångare. Vi sjöng några sånger gemensamt, det blev en stor kör - ca 90 sångare i en fullsatt Ekenäs kyrka. Nu har vi börjat öva in en ny repertoar dvs sakral musik, som vi ska uppföra på våren 2017.

Övningar
Vi övar i huvudsak i Sigurd Snåresalen i Ekenäs, kl. 18.30-21 alla onsdagar.

Hur blir man medlem?
Man blir medlem genom att kontakta körens dirigent t.ex på en övning eller per telefon. Det finns plats för nya sångare, speciellt i mansstämmorna.

Vad är det bästa med Cajorna?
Det bästa är att få utvecklas som sångare med en omväxlande repertoar samt trivseln och sammanhållningen i kören. Vi gillar att resa tillsammans för att knyta kontakter till sångare i andra körer.