Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

Årgångssången

02.11.2017 kl. 09:49

Årgångssången är en blandad ung seniorkör som för tillfället består av idel damer, herrarna tog dessvärre slut. Kören, som för tillfället har tio sångare fungerar i Arbis regi och övar dagtid på Dagmarsgatan i Helsingfors.

Årgångssången grundades år 2010 och leds numera av Kicki Telestam.

Kören har under åren haft en mycket varierad repertoar och sjungit allt från kyrkomusik och folkvisor till Bach-inspirerad jazz och mera experimentell musik, såsom Arne Mellnäs verk (delvis talkör). Vi har satt ribban högt, dock med dirigentens mantra inför ögonen: Det ska alltid vara lustfyllt att sjunga!

Till körens standarduppträdanden hör Arbis öppna musikevenemang. Dessutom tar vi tillfället i akt att sjunga på alla körfestivaler, storkörstillfällen och seniorträffar som kommer i vår väg. Just ser vi fram emot, och har fokuset inställt på, julkonserterna tillsammans med Gillekören och Gamelikören. Den första sker i Ekenäs kyrka den 12.12 och den andra i Mejlans kyrka i Helsingfors den 14.12.

Är du tidigare körsångare som blir intresserad av att sjunga med oss? Att utnyttja ditt kunnande, att hålla din röst i skick? Och att ha roligt! Titta gärna in hos oss på Arbis, Dagmarsgatan 3, festsalen, tisdagar 15-16.30. Eller kontakta
nymannan@gmail.com eller the.kicki@kolumbus.fi.

Årgångssången är ett litet sångargäng, där varje röst är lika viktig. Vi bjuder också på god sammanhållning och avslappnad stämning.

Solveig Eriksson