FSK goes i hem och hus

Virtuell sångfestövning

13.02.2021 kl. 14:10
Glädjen över att ha fått följa med sångfestövningen och så klart sjunga med var stor!

FSK tackar alla deltagare och arrangörer för den andra stora gemensamma virtuella sångfestövningen, Specialförbundens dag med därpåföljande eftersnack på Zoom!

Vi som levat utan vår dirigent i närmare ett års tid märker hur viktig person dirigenten är i vår sånginlärning. Hen är nödvändig för att introducera sången för oss på rätt sätt, berätta fart, takt, intensitet, stämning, styrka, känsla, göra rättelser i texten! Tack dirigenter för att ni finns!

Simon Djupsjöbacka berättade om We Are Voice appens bakgrund, tanken med den, konsertens form, samt om funktionerna. 

Karin Pedersen kom med den nyaste informationen om Sångfesten som nu förbereds med full fart för sommaren 2022. Nästan alla ställen är redan bokade och allt löper bra.

Karin berättade också om sångövningsplanerna framöver, någon ny virtualkör kan kanske ploppa upp, samt en övning med We Are Voice repertoaren.

I gruppen för allmän diskussion om FSK stötte vi på problem i tekniken. En del andra hade stött på liknande, och tanken om en tydlig kurs på nätet inom informationsteknik kring vissa appar välkomnades av alla. Vi skall försöka skapa en sådan under vårvintern.

FSK önskar sångarglädje fastän den skulle vara lite, fast bara på Zoom, och vill rikta tankarna framåt!

Anne