Välkommen på höstens största och roligaste happening – Körernas dag i Vasa 26(–27).10!


VAD

För första gången i historien ordnar FSK en dag där alla blandade körer i Svenskfinland får möjlighet att sjunga för och lyssna på varandra, och dessutom i vänliga ordalag få respons på sitt uppträdande av en namnstark jury med kopplingar till det finlandssvenska musiklivet. Det är ju verkligen inte ofta man får ett professionellt utlåtande på vad man kan, eller får möjlighet att lyssna på blandade körer från andra orter. Det här kommer därför att bli en givande dag på många sätt – för både dirigenter och korister!

HUR

Alla anmälda körer får i uppgift att framföra två–tre sånger. En av sångerna väljs av musikutskottet och är gemensam för alla, den/de andra väljer kören fritt. När man inte sjunger på scenen får man sitta i publiken och njuta av de andra körernas uppträdanden. På kvällen äter vi middag tillsammans och fortsätter sjunga av hjärtans lust. Det kanske även dyker upp en överraskningsgäst eller två för att underhålla oss! För dem som övernattar finns det möjlighet att på söndag förmiddag delta i inspirerande workshops med proffsiga ledare.

PRIS

Körernas dag kostar inget för de deltagande körerna. Däremot betalar man en slant för maten på kvällen. Resor och övernattning sker på egen bekostnad. FSK utreder möjligheten till grupprabatt på ett utvalt hotell i Vasa.

VAD SKA KÖREN GÖRA I DET HÄR SKEDET

Marknadsför aktivt evenemanget i kören och fyll i en intresseanmälan per kör senast inom april. Och börja fundera på lämplig repertoar. Bindande och mer detaljerade anmälningar samlas in i augusti.

ANMÄL DIN KÖR HÄR senast 30.4: Länk till formulär

OBS! Vi önskar att även de körer som inte kommer att delta i Körernas dag meddelar detta via anmälningsformuläret!